Suntem aici să facem echipă

Suntem o companie specializată în distribuţia de produse şi echipamente de bar (cafea, sirop, ciocolată caldă, espressoare profesionale, râşniţe) pentru industria HoReCa, companii din alte domenii, dar şi pentru confortul şi experienţa de acasă.

Alikof de-a lungul timpului

2008, 15 octombrie

Se înființează oficial Alikof Horeca Trading. Obiectul de activitate: import și distribuție de cafea.

2009, martie

Alikof emite prima factură, către un client care este și astăzi alături de companie.

2010, septembrie

Alin se căsătorește cu primul angajat al companiei, iubita sa Ioana, și Alikof devine o afacere de familie ㋡.

2012, mai

Alikof trece la program digital de facturare, eliminând complet facturile de mână.

2013, octombrie

Primul catalog Alikof vede lumina tiparului. În timp, catalogul a devenit o adevărată carte de vizită pentru companie.

2014, decembrie

Alikof devine distribuitor exclusiv al cafelei Goppion în România.

2017, martie

Se lansează primul branding Alikof, sub sloganul „Coffee owns me and I am fine with that”.

2019, 12 iunie

Alikof oferă în premieră servicii de coffeebreak, la un eveniment cu peste 2000 de persoane

2019, 23 decembrie

Se lansează primul produs private label: Cicocolata Alikof, atât în variantă neagră, cât și albă.

2021, mai

Forțat de pandemie, Alikof deschide un magazin online pentru consumul de acasă.

2022, ianuarie

Alikof depășește 300 de clienți în șapte județe din Transilvania - Maramureș, Cluj, Sibiu, Alba, Bistrița, Mureș și Sălaj.

2023

Alikof face un refresh al identității și se promovează cu sloganul „Vedem Ascultăm Rezolvăm/We listen, we see, we solve”.
 • Fotografie cu Alin Simon

  Alin Șimon

  Director executiv

  A fondat Alikof în 2009, din dorința de a lucra pe cont propriu într-un domeniu provocator - industria ospitalității. A poziționat compania nu ca pe un furnizor, ci ca pe un partener. Mulțumită acestei strategii, Alikof a ajuns să distribuie cafea la peste 300 de clienți din nouă județe, plus București și are planuri de extindere.

  Alin bea cappuccino, cu excepția zilelor în care ține post, când bea americano.

 • Fotografie cu Ioana Simon

  Ioana Șimon

  Manager financiar

  A făcut Drept și Administrație Publică, dar primul său job a fost la Alikof, firmă pe care a fondat-o împreună cu soțul său, Alin, în 2008. Ca manager financiar, Ioana este responsabilă de facturare, situații contabile, solduri, plăți - adică de bunul mers al lucrurilor.

  Nu este pasionată de cafea - acasă bea foarte rar, dar îi place să bea la birou, făcută pe aparat profesionist, de bar. Preferă capuccino sau latte.

 • Fotografie cu Yotzo

  Molnar Jozsef Attila

  Brand Ambasador

  Brand Ambassadorul nostru, cunoscut drept Yotzo, lucrează la Alikof din 2018, când s-a și specializat ca trainer și consultant în domeniul cafelei. Yotzo nu face doar o cafea perfectă, ci și „pictează” în lapte, adăugând o nouă dimensiune experienței consumatorului.

  Cafeaua preferată a specialistului „ține de vibe sau de mood”. Yotzo alege un v60, espresso based, sau chiar și cold brew.

 • Fotografie cu Cristian Bolgar

  Cristian Bolgar

  Director de vânzări

  Lucrează la Alikof din 2019, dar ca manager are o experiență de peste șapte ani. Este autodidactul perfect: pune-i în față o provocare, indiferent de domeniu și, după ce citește trei cărți, vine cu o propunere - profesionistă - de rezolvare.

  Cristi bea Long Black, dublu shot :). De preferabil Dolce.

 • Fotografie cu Florina Burdet

  Florina Burdeț

  Analist financiar

  A terminat licența și masterul în Statistică și Previziune Economică, respectiv în Econometrie și Statistică Aplicată, iar în prezent este doctorandă în Economie, cadru didactic asociat la FSEGA și analist financiar la Alikof. Înainte de a lucra cu Alikof a fost refent bancar la sucursala BRD din Cluj. Rolul său la Alikof este de a prelucra și analiza datele legate de performanța firmei, prognozare, dar și ofertare.

  Florina preferă latte, dar îi place să fie condimentat cu scorțișoară, cardamon, anason, șofran.

 • Aurelian Bica Tripon

  Area sales manager

  Lucrează la Alikof din 2016. Înainte a lucrat în construcții, dar și în ateliere de vulcanizare și spălătorii. Job-ul de la Alikof a fost o șansă să o ia de la zero. Știa că poate mai mult, iar Alin i-a oferit această oportunitate.

  Bea doar espresso - pentru că nu se prea înțelege cu laptele în ultima vreme - și preferă cafeaua cu aciditate medie. Îi place să încerce sortimente noi de cafea.

 • Fotografie cu Iusco Sorin

  Sorin Iusco

  Area sales manager

  Este veteranul echipei - lucrează la Alikof din 2014 - și pare să-și fi găsit locul, în industria ospitalității. Când a ajuns la Alikof avea o diplomă de electrician, dar între timp s-a specializat în vânzări, are certificat de barista și a devenit tehnician autorizat de espressoare pentru unul dintre partenerii Alikof - La Spaziale.

  Sorin preferă cappuccino.

 • Fotografie cu Alex Moceanu

  Alex Mocean

  Reprezentant vânzări

  Este cel mai nou membru al echipei – lucrează la Alikof din octombrie 2022 și este fericit că are ocazia de a învăța de la fiecare dintre colegi. Înainte a fost barista – iubea să facă asta – dar a simțit că a venit momentul să treacă de cealaltă parte a barului, fără a părăsi HoReCa.

  Adoră cafeaua la filtru, în special cea preparată la mokapot.

 • Fotografie cu Elena Nicolae

  Elena Nicolae

  Comunicator

  Jurnalist de profesie - cu o experiență de peste 20 de ani în radio, televiziune și presă scrisă, Elena s-a alăturat echipei Alikof în primăvara lui 2021. I-a plăcut provocarea de a comunica una dintre dependențele ei: cafeaua și a descoperit că se potrivește perfect cu celelalte proiecte pe care le comunică și care o pasionează, cum ar fi ciclismul și educația.

  Cafeaua ei preferată este espresso, fără lapte, fără zahăr.

Ce ne recomandă ca partener de business?

Consultanță
Training
Service & mentenanță
Omenie
Calitatea și gustul sortimentelor de cafea și ceai
Pe partea de cafea lucrăm cu GOPPION, un brand italian care este pe piață din 1952 și are în portofoliu mai multe sortimente de cafea de specialitate certificată; iar pe partea de ceai am ales producătorul german ALTHAUS, care aduce o notă modernă amestecurilor de ceai pe care le oferă
Portofoliul vast de produse premium pentru bar
Știm cât de importantă este experiența consumatorului final, așa că avem în portofoliu produse care îmbunătățesc/completează cafeaua. Lucrăm cu branduri atent selecționate: 1883 MAISON ROUTIN (siropuri), ODK (piureuri), KOFITI (produse artizanale românești), OAT MOLK (băutură vegetală)
Echipamentele pe care le oferim gratuit
Monitorizăm aparatele pe care le oferim partenerilor și colectăm feedback, pentru că vrem să le oferim mereu cele mai bune soluții. Pe partea de espressoare (pe care le oferim gratuit, în custodie, pe toată durata colaborării) lucrăm cu branduri inovatoare: ASTORIA, LA SPAZIALE, LA MARZOCO, WMF. Pentru râșnițe colaborăm cu FIORENZATO și MAZZER
Consultanţa bazată pe experienţa de peste 10 ani în industria ospitalității
Oferim consultanță specializată pentru a ajuta clienții să selecteze cele mai potrivite produse non-alcoolice pentru barurile lor și să maximizeze profitabilitatea prin evaluarea și optimizarea costurilor și prețurilor de vânzare. Dezvoltăm meniuri unice și atrăgătoare în conformitate cu identitatea și conceptul locației
Serviciile de livrare, mentenanţă şi service pe care te poţi baza cu încredere
Oferim service gratuit pentru aparatele pe care le oferim tot gratuit, printr-un contract de comodat clienților. Efectuăm verificări regulate și întreținere preventivă pentru a menține echipamentele în cea mai bună stare de funcționare, astfel încât cafeaua și celelalte produse non-alcoolice să fie servite în mod constant la cea mai înaltă calitate
Training-ul de specialitate în lumea cafelei (barista)
Instruim echipele de barista ale partenerilor noștri atât la locația lor, cât și la sediul nostru, pentru a instrui personalul în pregătirea și servirea cafelei și a altor produse non-alcoolice. Furnizăm traininguri regulate pentru a menține echipa de servire actualizată cu cele mai recente tendințe și tehnici din industria cafelei și a produselor non-alcoolice

La #BIROU, în #ORAŞ sau #ACASĂ? Hai să facem echipă!